Friday 6 April 2012

Suparat ca lumea nu mai vine la biserica, un preot englez le da sfaturi erotice credinciosilor

stirileprotv.ro Pentru cei mai multi crestini, Pastele este o sarbatoare care trebuie respectata prin rugaciune si mers la biserica. Un preot britanic are o cu totul alta parere despre ce ar trebui sa facem in Ziua Invierii Domnului.

Parintele Phil Ritchie, de la Biserica Tuturor Sfintilor, din Hove, East Sussex, isi sfatuieste credinciosii sa leneveasca in pat in ziua de Paste, sa faca sex si sa manance ciocolata.

“Aceasta este o zi foarte importanta, dar care poate fi sarbatorita si in alte feluri, nu doar prin mers la biserica. Oamenii nu mai vin cu drag la slujba, pentru ca nu este o activitate placuta pentru ei”, declara preotul.

Potrivit statisticilor obtinute de Biserica Anglicana, numarul crestinilor care vin regulat la biserica duminica scade cu 2% in fiecare an, scrie Daily Mail.

Spre exemplu, in anul 2008, numai 39.100 de credinciosii au venit in fiecare duminica la slujbele tinute de bisericile care fac parte din "Dioceza Chichester".

In 2009, numarul acestora a scazut la 38.100, iar in 2010 la 37.300 de persoane. Cei mai multi crestini merg la biserica pentru a sarbatori Craciunul si numai jumatate dintre acestia vin si in ziua de Paste.

In ultimii 40 de ani, numarul adultilor britanici care merg frecvent la biserica s-a injumatati, iar in cazul copiilor, numai 1 din 5 asista la slujbe.

 

No comments:

Post a Comment