Saturday 17 March 2012

Care sunt trasaturile unor arme de laser tag de calitate?

O definitie foarte simpla pentru jocurile de tip laser tag, de care te poti bucura la Laser Mega Zone, e ca te poti juca de-a razboiul fara sa patesti nimic. Sigur, poti face asta si jucandu-te pe calculator, dar jocurile de tip laser tag arena sunt mult mai antrenante si intr-un fel, mult mai “reale”. Echipamentele folosite in aceste jocuri folosesc tehnologii care sunt folosite in multe alte domenii, incluzand transporturi, sisteme de securitate, comunicatii si multe altele. Armele laser si costumele aferente au aparut pentru prima oara acum 20-30 de ani, fiind la inceput folosite de soldatii armatelor occidentale pentru a se antrena in conditii cat mai apropiate de cele de lupta.

N-a trecut mult timp si potentialul economic al acestelor tehnologii a fost exploatat de companii care au dorit sa ofere un tip cu adevarat modern de divertisment unui public destul de pretentios. Incet, incet, acest tip de divertisment prinde si in Romania, chit ca mai greu decat in alte tari si cu siguranta ceva mai tarziu. Intre timp, tehnologia folosita in acest domeniu s-a schimbat mult, efectele concrete fiind reflectate in calitatea experientei oferita clientilor. Armele sunt mai performante, mai usoare, mai precise, au o raza de autonomie mai mare si asa mai departe…toate astea ajuta ca experienta meciului sa fie cat mai imersiva si “realista”. Spre deosebire de primele arme si echipamente de gen, care erau toate cam la fel, oferta din ziua de azi e mult mai variata. Exista arme automate, semiautomate si chiar arme “cu luneta”, astfel ca echipa poate fi impartita in mai multe categorii: tragator de elita, infanterist, spion etc.

Un echipament complet de laser tag va contine o arma si un sistem de casca si vesta, pe care trebuie sa fie montati cel putin trei senzori. De asemenea, aceste sisteme au un cip care tine numaratoarea, astfel ca se vor contabiliza toate punctele pe care le faci, vietile pe care le-ai pierdut si le mai ai si alte statistici relevante pentru joc. O arma buna va avea o autonomie de cel putin 70-100 de metri sau cel putin echivalentul marimii salii in care se tine meciul. De asemenea, o arma buna nu va pierde semnalul in timpul meciului, deci va fi garantata sa functioneze fara intrerupere cel putin 20 de minute, cat dureaza cel mai scurt meci, sau cel mult o ora sau poate mai mult. Pentru ca e o piata inca in extindere, nu exista foarte multe producatori de asemenea echipamente, iar tehnologia folosita e in mare aceeasi, de aceea detaliile precum autonomia, calitatile ergonomice, precizia pot face diferenta.

 De obicei, pistoatele au pe ele un mic ecran care te tine la curent cu situatia ta in joc- puncte, vieti ramase, scorul pe general si timpul ramas din joc. In functie de aceste detalii, te poti reorienta in timpul partied, schimband strategia, dar pentru asta trebuie ca arma si ecranul sa functioneze ireprosabil si sa sa fie, in cazul ecranului, destul de mare pentru a fi vizualizat fara probleme. Evident, exista categorii diferite de public care au pretentii diferite. De exemplu, pentru aniversari pentru copii, nu e nevoie de prea multa performanta tehnica, ideea fiind doar ca cei mici mici sa aiba parte de o aniversare laser, sa zicem asa. Pe de alta parte, fanii inraiti ai acestui sport isi vor dori ca totul sa fie absolut perfect si nu se vor multumi pentru mai putin. 


petreceri copii bucuresti, aniversari laser

No comments:

Post a Comment