Saturday 17 March 2012

Inchiriere costume carnaval, o afacere anti criza?

Traim o perioada socio economica nebuloasa, cu multe greutati si multe falimente, ale diverselor tipuri de afaceri. Toata lumea vorbeste de asa zisa criza, si multi incearca sa-si dezvolte o afacere care sa mearga chiar si-n astfel de timpuri tulburi. Am gasit, cautand asiduu pe Internet, o afacere care pare sa aiba toate ingredientele unei afaceri perfecte. Este vorba, ati ghicit, de un magazin de inchiriere costume carnaval. De ce am ales o afacere cu costume carnaval, e o intrebare foarte buna si care are raspunsuri pe masura.

O afacere cu inchiriere costum carnaval este acel gen de afacere pe care o incepi avand un singur angajat si mai apoi esti nevoit sa mai angajezi inca doi, trei angajati, asta doar pentru a face fata. Bineanteles, aici vorbim de cazul fericit in care afacerea este bine condusa si factorul noroc intervine si el. Dar am facut aceste afirmatii bazandu-ma pe experientele fericite ale unor astfel de intreprinzatori. Unul dintre ei relata pur si simplu ca a avut aceasta adevarata revelatie inaintea unei petreceri de Halloween, cand a vazut ca nu avea costum pentru fiul sau. In aceeasi situatie se mai aflau si alti prieteni. De aici nu a mai durat mult si idea afacerii a luat contur, a cumparat de cateva mii de lei cateva zeci de costume. Vazand ce succes are afacerea, patronul dibaci si-a marit gama de modele, ajungand la cateva sute, in plus si piata de client s-a marit la cateva mii.

Bineanteles, ca in exemplul dat de mine mai sus, nu vorbim doar de o singura persoana. Respectivul patron nu a fost singur atunci cand a deschis afacerea cu costume de carnaval si petrecere. A reusit sa-si mobilizeze intreaga familie, pentru a-si extinde afacerea, ceea ce s-a si intamplat ulterior, in alte judete vecine, pentru inceput. In plus, gama de servicii oferite s-a extins considerabil, acum firma asigurand si animatie pentru petreceri dar si baloane si alte materiale specifice pentru acest gen de manifestari.

Ca sa intelegeti geniul din spatele gandirii acestui om care a initiat afacerea cu costume, trebuie spus ca el a vazut tot timpul mai departe, anticipand si alte cereri ale potentialilor clienti. A observat ca pe langa costume de carnaval, adultii mai au nevoie si de costume special pentru petreceri sau alte manifestari de societate, sau ca exista destul de multe femei care nu-si permit sa cumpere o rochie de seara, dar ar inchiria una pentru diverse ocazii mai speciale in viata lor. Ca atare, politica de preturi, la un sfert fata de cea de vanzare, a dat roade, pentru ca multe femei nu sunt dispuse sa dea sute de lei pentru a purta o rochie poate o singura noapte pe an. Cum s-a ajuns la un astfel de succes al afacerii cu costume de carnaval? Poate si datorita faptului ca, in  cazul citat de mine, a fost vorba de o afacere in familie, unde fiecare a tras la aceeasi caruta pentru binele comun. Ce spun toti acesti patroni de magazinele de inchiriere costume carnaval? Ei spun ca nimic nu se compara, in bransa lor, cu zambetele unor copii care se transforma in Batman, Michael Jackson sau Superman. Pentru asta, ei toti sunt dispusi sa se implice, fara menajamente, in aceasta munca fascinanta, de la procesul de creare a costumelor si de organizare a evenimentelor si pana la incasarea banilor din magazin. Pentru a avea succes ca patron, e nevoie de multa implicare, si asta in timp aduce si satisfactiile materiale asteptate.


costume femei, costum carnaval

No comments:

Post a Comment